18 - 14 wij winnen!

Updated: Apr 17, 2020

Raar weer vandaag. Het ene moment schijnt de zon en een kwartiertje later trekt het dicht en komt regen met rasse schreden naderbij. Voor de vis maakt het allemaal niet uit vandaag lijkt het. Alle theorieën over helder weer, wolken, bladiebla kan weer de vuilnisbak in. Na vele jaren ervaring hebben Ruud en ik de volgende zeer onderbouwde theorie ontwikkeld: als ze honger hebben vreten ze en als geen honger hebben vreten ze niet.

Als ze honger hebben vreten ze en als geen honger hebben vreten ze niet.

Het is niet zo dat ze achter elkaar in de boot springen, maar elke drift levert wél minimaal een aanbeet op. De kunst zit hem vandaag in het verzilveren van de aanbeten en in het niet verspelen van kunstaas want we zitten ook regelmatig vast. Ik was altijd zeer gecharmeerd van Moimoi lijnen, maar daar kijk ik nu toch heel anders tegenaan. Tot 2x toe trek ik mijn lijn door terwijl ik alleen nog maar aan het 'voelen' ben waar mijn aas precies vastzit op de bodem. Laatst had ik dit ook al met een andere rol Moimoi, dus nu is het klaar. Het gaat er allemaal af. Doordat ik op korte tijd twee stukken kunstaas op de bodem parkeer, ben ik mooi in de gelegenheid om er iedere keer een compleet andere kleur/ vorm/ merk shad aan te hangen. En ook ten aanzien hiervan is de snoekbaars vandaag niet kieskeurig. Ze vreten gewoon alles.Ze vreten dan wel alles, we missen er toch ook regelmatig. Voor de aardigheid zijn we vandaag maar eens begonnen om zowel de vangers als de missers/ lossers te tellen. Op dit moment zijn wij aan de winnende hand, maar het verschil met de missers is krap.... wij staan 1 vis voor!

Af en toe weten we de marge op 2 te brengen; soms op 3, om even later de stand weer gelijk te zien staan.


BAM! wat zitten er soms aanbeten tussen. Ongelofelijk hoe vissen die met alle geweld van de wereld op je kunstaas klappen er na een flinke run en een paar ferme kopstoten toch weer vandoor weten te gaan. De beste vis van de dag gaan we daarom helaas niet zien. Ik krijg een werkelijk snoeiharde aanbeet vlak onder de boot en het felle bonken van een vis die eerst diep blijft en er daarna een spurt uitgooit maakt meteen duidelijk dat er een serieuze snoekbaars aanhangt. Helaas is dan ineens de spanning van de lijn en lopen de vissen weer een puntje op ons in.

Maar wij doen ook ons best en wij weten onze voorsprong met een tweetal vissen te behouden.


En dan komt er ineens een complete flat langsgevaren..... I kid you not! Dat hebben we nog niet eerder gezien.Maar goed, de dag loopt op zijn einde en wij zetten een eindspurt in; vandaag gaan we winnen....


En de eindstand is:18-14: we win!

59 views0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG