Geluk gehad


Om kwart over acht deze morgen, niet te vroeg, niet te laat, ging de boot te water. Het water staat behoorlijk hoog en er is sinds vorige week weer een graadje bijgekomen: 5,1 graden Celsius volgens de dieptemeter.

Ik besluit een driftje in de MinnKota te programmeren waardoor ik diepteverschillen van 10 tot 5 meter onder de boot kan uitvissen en ook nog het talud aan de kant kan uitwerpen.

Ik knoop mijn favoriete saltshaker aan de lijn en besluit echt diagonalend aan de slag te gaan. De wind valt mee dus ik denk dat het moet lukken. Na een half uurtje, net als ik besluit de shad toch maar even strak over de bodem te slepen, krijg ik een keurige tik op mijn hengel van een mooi maats snoekbaarsje.


Die vis kwam volgens mij niet al te diep; ik schat van zo'n 5 meter en ik blijf dan ook fanatiek de kanten bestoken. Als ik bij het beginpunt van mijn drift kom werp ik mijn shad bijna tot op de kant onder een struik. Na twee keer optikken denk ik nog, eigenlijk moet ik niet zo dicht tegen de kant aangooien als er geen stalen onderlijn op zit, maar het is al te laat. Een forse dreun op mijn hengel en een beetje 'logge' weerstand vertelt mij meteen dat er een snoek aan de andere kant van mijn 24/00 FC zit. Nu maar hopen dat hij mooi voorin gehaakt zit. En erg groot voelt hij overigens niet aan. Het is niet dat de vis heel hard vecht, maar het duurt toch lang voordat ik hem richting boot weet te dirigeren. Misschien is het toch een behoorlijke zij in plaats van een hij. Als ik de vis de eerste keer te zien krijg blijkt hij inderdaad een zij te zijn. Hmmmm, toch maar het grote schepnet in orde maken. Zul je altijd zien; als je alleen in de boot zit vang je net die dames waar je wel wat hulp bij kan gebruiken. Zij blijft flink weerstand bieden, maar als ik zie dat van mijn shad geen spoor meer te bekennen is pomp ik de vis razendsnel naar de boot en glijdt ze keurig het net in. Echt een wonder dat die lijn niet is doorgebeten. Een schitterende snoekdame. Ze is niet heel lang (91 cm), maar wel erg breed en dik.

Na een paar foto's zwemt ze krachtig weg en heeft ze, ondanks mijn onthaakhandschoen, toch kans gezien mijn knokkels open te rijten.

Toch wel lekker, nog geen tien uur en al twee mooie vissen in de boot. Wat zal de dag nog meer opleveren? Daar kan ik kort over zijn: diagonalen, slepen, verticalen...... schoepstaarten, v-staarten, slugs..... leveren nog één aanbeet van een snoekbaarsje van zo'n 40 cm op. En dat was het dan. Volgende week weer: nieuwe ronden, nieuw geluk.


#snoek #snoekbaars #saltshaker #PerchHunter

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG