Verticalen....


Het belooft druk te worden op het water vandaag: zaterdag, rustig weer, misschien wel 14 graden. Ik ben niet supervroeg bij de helling maar het is toch nog rustig. Het water is nog niet veel gezakt ten opzichte van gisteren. Ik sta dan ook behoorlijk te klooien bij het te water gaan, vooral het wegvaren gaat niet lekker. Ik heb de boot half en half op het gras gelegd omdat de steiger onbereikbaar is en moet ik met de buitenboordmotor in zijn achteruit tussen overhangende takken weg zien te varen. Het vervelende is echter dat mijn stoel nogal dicht op de stuurknuppel zit waardoor ik mezelf in de weg zit bij het sturen en ik niet echt lekker korte bochtjes kan maken. Uiteindelijk knal ik net niet tegen de stenen op.... we zijn vertrokken.

Ik ga maar eens beginnen met verticalen met mijn nieuwe stok. Hoewel het een spinning-model is heb ik er toch een reeltje opgezet want dat schijnt fijner te zijn met het verticalen. Het zonnetje schijnt inderdaad lekker en er verschijnen diverse vissen aan de oppervlakte. Brasems vermoed ik. Plots, net te ver om aan te werpen, jaagt een roofblei een schooltje vissen uiteen. Toch maar even opletten of dat nog vaker gebeurt. Dan, na een halfuurtje eindelijk een eerste tik. Ik sla en druk tegelijkertijd de release van de reel in (of was ik net lijn aan het geven).... in ieder geval zit die vis er niet aan. Prutser. Ik vis verder en hoewel de dieptemeter vergeven is van de vis duurt het weer een drie kwartier voor er weer een tikje volgt. Hoewel ik nu wel gewoon aan sla blijft ook deze vis niet plakken. Tijd om een andere stek op te gaan zoeken. Ook op de nieuwe stek is het vol van de activiteit op de dieptemeter dus ik verticaal weer vrolijk verder. Zodra ik het talud op drift volgt er een droge tik, ik zet mooi de haak en voel flink weerstand. Een flinke snoekbaars probeert traagzwemmend zo dicht mogelijk bij de bodem te blijven. Een reel is wel fijner om de bodem te houden, maar voor de dril geef ik toch de voorkeur aan een molentje denk ik. Even later land ik de snoekbaars en geeft het meetlint 73 cm aan. Deze vis gaat ook voor lekker veel nieuwe snoekbaarsjes zorgen.


Ik verticaal nog een uurtje verder, maar er gebeurt niets meer. Tja, ik vind verticalen toch al niet zo leuk en als er dan ook niets gebeurt......... toch maar gaan werpen. Ik heb nog ongeveer een uurtje voordat ik naar huis moet. Ik laat de boot lekker driften en werp links en rechts van de boot en haal mijn shad met korte halen strak over de bodem naar binnen. Pats, een kleine maar sterke baars komt in de boot. Drie worpen later, een paar hele lichte trillinkjes, vlug slaan en ja, weerstand: een snoekbaarsje. Ik vaar door en gooi ook even naar de andere kant van de boot. Het is meteen weer prijs met nog een baarsje. Jammer genoeg is het daarna gedaan. Ik vis nog even door maar besluit dan naar huis te gaan. De volgende sessie staat voor aankomende vrijdag gepland, het Volkerak...... (als de wind meewerkt tenminste).


#baarsjager #diagonalen #fins #baars #snoekbaars #PerchHunter

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG