Snoekbaars(jes) tikkenTegen achten vaar ik het spiegelgladde grindgat van de Maas op. De zon schijnt en het belooft een prachtige dag te worden. Met vier graden is het nog wel frisjes, maar gelukkig heb ik mijn warmtepak aan. Als het straks warmer wordt kan ik altijd nog gaan strippen in de boot....

Ik vaar naar de stek waar ik vorige week met Ruud goed gevangen had. Zondag had ik dezelfde stek ook nog met Dimitri aangedaan, maar toen was het aanzienlijk taaier. Hoewel Dimitri toch een mooie vis boven water wist te toveren.


Vandaag is het echter nog slechter dan zaterdag. Er gebeurt helemaal niets. Ik knoop ongeveer elk formaat shad in elke kleur die ik bij me heb aan mijn hengel. Als je de dieptemeter moet geloven ligt het afgeladen vol met vis, maar ja, daar heb je niets aan als ze niet bijten.

Ik besluit maar gewoon een lange drift te gaan maken langs de oever en om dan maar gewoon links en rechts van de boot alles uit te gaan werpen. En ja hoor, het werkt. Zodra ik op een wat dieper stuk ben aanbeland komt er een klein snoekbaarsje even binnenboord.


De shad paste amper in zijn bek, maar... toch een visje. En dan ineens gaat het los.

Geen reuzen (verre van dat zelfs), maar nu komt er toch gestaag vis in de boot.

In dit tempo moet het toch zeker lukken om weer eens een keer in de dubbele cijfers terecht te komen. De vissen blijven zich melden en het is inmiddels echt warm geworden.

Op één enkel baarsje na zijn het allemaal snoekbaarsjes. Uiteindelijk sluit ik de dag af met 19 vissen (visjes), heerlijk.... als het weer morgen weer zo is dan moest ik er misschien nog maar eens op uitgaan.

En het werd weer zo'n dag! Opnieuw rolt een stralende zon zich uit over het water


Enthousiast begin ik waar ik gisteren ben opgehouden en vrijwel direct mag ik de eerste vis landen. Een arm snoekbaarsje dat onlangs verschrikkelijk te grazen is genomen door een snoek.


Snel laat ik het visje zwemmen en ik geniet van het weer en van de vis die werkelijk van geen ophouden weet. Goed, het blijft allemaal maar klein spul (soms zelfs belachelijk klein), maar binnen twee uur tijd staat de teller toch al op 11. Het is echt wel eens slechter geweest.

En het leuke is; de aanbeten blijven gewoon doorkomen. Aan een voorbijvarende visser geef ik mijn 'tussenstand' van 11 vissen door en als hij anderhalf uur later opnieuw langskomt zit ik al op 20 vissen. De aanbeten komen nu weliswaar iets langzamer, maar daar staat tegenover dat het formaat van de vissen iets stijgt.

Het is inmiddels middag geworden en de teller staat op 24 vissen. Ik laat de boot wat verder afdriften (ik heb eigenlijk de hele ochtend hetzelfde stukje heen en weer gevaren), maar hier duikt de bodem ineens diep naar beneden. Meer dan 20 meter. Ik haal mijn shad snel binnen, om een ondieper stuk op te gaan zoeken, als deze op half water hard gegrepen wordt. Roofblei, dat kan niet anders. Na een mooie dril komt er een mooie roofblei van exact 80 cm in het net gegleden. Nummer 25, een echte bonusvis.


Ik kan nog ongeveer anderhalf uur vissen en wil eigenlijk proberen om de 30 te halen. Maar vandaag lukt alles; ze blijven gewoon bijten. Ik mis er nog een heel stel en vang er nog eentje die ook al een close encounter met een snoek heeft gehad, en anderhalf uur later kan ik de dag afsluiten met 32 vissen. Een topdag!


Ook een keer mee met PerchHunters? Bezoek onze Bookings-pagina.

#baarsjager #saltshaker

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG