Zaterdag 13 mei


Omdat de laatste twee keer zoveel vis had opgeleverd, moest er vandaag weer gevist worden. Ik ben lekker vroeg onderweg en zie ondanks de gestaag stijgende watertemperatuur dat de vis nog steeds redelijk diep staat.

Ik positioneer de boot op 8 meter om zo het talud af te gaan werpen. Het eerste half uur gebeurt er weinig, maar dan krijg ik een mooi harde aanbeet op het moment dat ik mijn shad tot bijna onder de boot heb teruggevist. Een stevige snoekbaars van 64 cm is het resultaat.Helaas blijft het rustig na deze vis en ik verkas. Het waait vrij stevig en dat maakt het vissen lastig. Ik drift met de boot over een plaat van 7 tot 8 meter diep en laat ondertussen een shad met een flinke schoepstaart over de bodem dansen. Net als ik opnieuw wil inwerpen en de shad iets verder van de bodem licht wordt deze gegrepen, maar ik sla afschuwelijk mis. Meteen laat ik de shad afzakken en na ongeveer een minuut wordt ie opnieuw gegrepen, door dezelfde vis? Kan zijn natuurlijk en ik land een mooie 50'er. Even denk ik de vis nu gevonden te hebben, maar opnieuw blijft het rustig.

Dan maar weer verkassen. Het komt ook door de wind dat ik mijn shad niet strak genoeg tegen de bodem geparkeerd krijg. Misschien dat ik toch maar wat zwaarder moet gaan vissen. Ik knoop er 14 gram aan en stuur de boot tegen de wind in en zo heb ik in ieder geval het idee dat ik wat secuurder vis. En met succes. Razendsnel komen er enkele (mini)-snoekbaarzen in de boot.

En vanaf nu gaat het lekker, de zon schijnt, ik heb een heerlijk ontbijt met zwarte koffie en Braziliaanse kaasbroodjes en regelmatig komt er vis in de boot.

Tussen de snoekbaarsjes in (14 in totaal) en een baars vang ik ook nog een leuke snoek van net geen 80 cm. Ook de snoek lag strak tegen de bodem geparkeerd en had de shad compleet verzwolgen. Eigenlijk een wonder dat mijn fluorcarbon het gehouden heeft.


Weer een heerlijke dag. Maandag weer!

Ook een keer mee met PerchHunters? Klik onderaan de pagina op Nu Boeken!


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG