De ene dag is de andere niet


Een nacht goed doorslapen kan wonderen doen. Na twee dagen zeer intensief vissen was ik gisterenavond compleet op. Om 22:00 uur zocht ik wankelend mijn bed op om er pas na 11 uur slapen weer uit te komen. Het waren twee totaal afwijkende dagen, met beide keren veel vis, maar met twee verschillende 'ervaringen'. Eerst zondag, Dimitri zou de ochtend meegaan en ik had besloten om 's middags alleen door te vissen in het zonnetje met Langs de lijn op de radio.

Als ik aankom met de boot staat Dimi al wat aas warm te gooien in het water. Vlug traileren we en zo snel als we kunnen varen we de Maas op. Het is nog vrij fris en we beginnen op een stek waar ik al een paar mooie baarzen heb kunnen vangen en lossen. Het duurt niet lang voor ik een goede aanbeet krijg en een prachtige 40'er kan landen op een salt-shaker'tje.


Na deze aanbeet blijft het stil en schakel ik over op een pilkertje. Afgelopen week was ik met een gast op pad en toen bleek de pilker een succesnummer. Meer kleine dan grote vis, maar allee: vis is vis! En ook nu levert de pilker meteen succes op.... hoewel het ook dit keer weer kleine vis blijkt te zijn.


We zakken de Maas af en ik tik er het ene na het andere baarsje en snoekbaarsje af. Allemaal klein, maar ik ben ervan overtuigd dat we zo ook de grotere dames en heren moeten kunnen foppen. Omdat de vis zich toch wel aaneen blijft rijgen laat ook Dimi zich overtuigen om een pilker aan te knopen. Of het aan het 'gebrek aan vertrouwen' in het aas of aan de onwennigheid ligt weet ik niet, maar het lijkt wel of ze bij Dimi niet willen bijten. Zelf houdt hij het er op dat zijn aas enkel gereserveerd is voor grote vis. We komen langs een plantenbed en ik geef de afstandsbediening door zodat Dimi de boot langs hem veelbelovend lijkende stekken kan leiden. De gehoopte snoek is echter nog niet aan zijn ontbijt toe en het blijft stil tussen de planten. Als we voorbij de ingang van een plas varen besluiten we even te ankeren. vanaf hier kunnen we goed de vaargeul ingooien en tegelijkertijd wat keerstroompjes aan de 'koppen' van de plas aanwerpen. Volgens de dieptemeter aan de voorkant van de boot blijk we precies op de woonplaats van een forse snoekbaars geankerd te hebben. Regelmatig duikt hij op het scherm op ook op de dieptemeter achter laat hij zich af en toe zien. We vangen nu beide regelmatig visjes en laten bij het binnenvissen onze pilkers ook regelmatig naast de boot even rondstuiteren. Ik laat een klein snoekbaarsje los dat ik direct naast de boot heb gevangen en meteen roept Dimi: ja! ik heb hem. Bewijs geleverd: ook de grotere broeders en zusters lusten de pilker.


Ook lijkt het wel of de vissen gehoor geven aan Dimitri's wens om enkel te bijten vanaf een bepaald formaat, want niet veel later laat een mooie baars zich foppen.


We hebben nu samen toch al zo'n 30 vissen gevangen en Dimitri wil nu wel eens weten of er ook grote vis op een microshadje is te vangen. Ik bewijs intussen dat er in ieder geval micro-vis op een pilker is te vangen. Wat zo'n visje nu helemaal van plan is als ze zich vol overgave op een pilkertje storten dat net zo groot is als ze zelf zijn, blijft voor mij toch wel een raadsel.....


Als we de fronttroller starten om rustig driftend verder te gaan, krijgt Dimitri ineens een geweldige beuk op zijn hengel. Goeie vis! weet hij nog net uit te brengen en dan is de vis weg.... op de dieptemeter zie ik het sonarbeeld van de vis langskomen. Dimitri zit nog wat beteuterd naar zijn hengel te kijken als er plots opnieuw hevig aan getrokken wordt. De vis heeft zich blijkbaar bedacht en de shad nog maar eens gepakt. Een mooie 70'er snoek met een goed genezen maar toch enorm lelijke scheur in zijn onderkaak kan worden geland. Het ziet er verschrikkelijk uit, maar blijkbaar weet de vis zich toch goed te handhaven. Hij ziet er verder gezond uit.

Hierna wordt het tijd voor Dimitri om de aanstaande mevrouw Pouls te gaan helpen bij schilderwerken in het nieuwe huis en als ik Dimitri heb afgezet ga ik verder werken aan het bootrecord. Dat staat sinds onze laatste sessie op 55 vissen en een verbetering zit er vandaag wel in.


Het nieuwe bootrecord wordt uiteindelijk gezet op 79 vissen. Heel veel mini-vis, maar dank zij Dimitri toch ook enkele grotere vissen.


Gisteren stond er dan een dagje Volkerak op het programma met Lambert. Helaas waren de weersvoorspelling beter dan de uiteindelijke vangsten, maar dat blog volgt binnenkort.


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG