Vissen met een ZanderQueen


Het heeft even geduurd, maar afgelopen vrijdag kwamen de agenda's van mij en mijn schoonzusje eindelijk een keer overeen en omdat het weer ook nog meewerkte konden we naar het Volkerak. Afspraak om 4:45 uur bij mij thuis en dat lukte ook nog....... een klein wonder voor wie Anelissa kent.


Het is nog donker als we wegrijden, maar we zijn er helemaal klaar voor. Anelissa heeft niet veel vis-ervaring en het is mijn bedoeling om haar vandaag kennis te laten maken met de echte monsters van het Volkerak. Maar eerst een eindje rijden......

..... en rond half acht varen we het water op, dat er prachtig bijligt deze ochtend. Het is vrijwel windstil en dat maakt het voor Anelissa ook makkelijker om te werpen en de shads binnen te vissen. We varen een klein stukje en beginnen dan de eerste stek (een boei) rondom uit te vissen. Het duurt een minuut of twintig, maar dan voel ik een heel licht duwtje tegen mijn shad bij het binnenvissen. Ik blijf langzaam doorvissen en houd de shad even stil recht onder mijn hengeltop direct naast de boot, en dan ....... BAM! De shad-teez wordt keihard te grazen genomen. Ik zet de haak en duw de hengel onmiddellijk in de handen van Anelissa. Terwijl Anelissa met de vis vecht, klap ik snel het schepnet open en dan kan de eerste vis van de dag geland worden. En het is meteen een dikke... een heeele dikke snoekbaars van 75 cm.


Wat een vis! de dag kan nu al niet meer stuk. We vissen verder, genieten van de omgeving en ondertussen werkt Anelissa aan haar werp-techniek.

Ik vis door met de shad-teez die nog één knalharde aanbeet oplevert, maar die vis wordt helaas gemist. Dan maar eens iets anders proberen. Een fin-s fish wordt aangeknoopt en niet veel later volgt er opnieuw een harde beuk op mijn hengel. Opnieuw voeren we snel de hengel-wissel-truc uit in de hoop daarbij ondertussen niet de vis te lossen en opnieuw gaat het goed. Snoekbaars nummer 2 is binnen.En de stek blijft goed, want niet veel later wordt de fin-s opnieuw gepakt. Ik geef de hengel door en Anelissa kan dit keer een baars landen.


Als de beet er een beetje uitgaat besluiten we door te varen naar een volgende stek. De zon begint lekker door te komen en zonder wind wordt het snel warm. Gelukkig laat de vis zich nog niet ontmoedigen want op de volgende stek weet ik opnieuw een vis te haken..... een monster!


En ook hier blijven de aanbeten komen, alleen sla ik voortdurend mis. Anelissa krijgt nog geen aanbeten, of misschien herkent ze het nog niet als aanbeten. Terwijl ik probeer voor te doen hoe ik de shads binnenvis krijg ik een snoeiharde aanbeet en ook deze mis ik, maar als ik geconcentreerd doorvis waagt de vis een tweede poging en nu zit hij wel goed vast. Opnieuw wil ik mijn hengel doorgeven, maar deze moet ik zelf maar proberen te landen van mijn vismaat. Ik voel de 'druk' om de vis niet te verliezen, maar hij zit goed gehaakt en Anelissa schept zeer professioneel een mooie snoekbaars.


Als het zo doorgaat gaat het een absolute top-dag worden, maar helaas wordt het hierna taai. In eerste instantie krijgen we nog wel aanbeten en vangen we enkele kleine snoekbaarsjes, maar dan houdt het op. We blijven druk werpen, eten een hapje, maar aanbeten blijven uit.

We varen door naar een andere stek waar ik een vorige keer veel kleine vis gevangen heb. Als ze daar nu weer net zo fanatiek azen, dan kan Ane misschien wat oefenen bij het herkennen van aanbeten en aanslaan.

Er zit wel vis, en ze bijten ook wel, maar niet zo fel als een paar weken terug. Bij het eerste baarsje moet ik de haak nog zetten.....


Maar de volgende wordt geheel op eigen kracht gevangen: een Volkerak-baars.


Helaas komen er ook op dit stekje maar sporadisch aanbeten door en daarom keren we na een poosje terug naar de sluis waar we vanmorgen regelmatig aanbeten kregen. Het is echter gedaan, de vis doet niets meer...... te warm? Ik weet nog één baars te verleiden om de shad te pakken, maar dat was het.


We hebben uiteindelijk 13 vissen gevangen, met een paar mooie exemplaren ertussen en de rest van de dag genieten we maar van het mooie weer. Het was een super gezellige dag en ik denk dat Ane nog wel vaker mee wil gaan vissen.


Klik hier om jouw visdag met PerchHunters.com te boeken.


3 views0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG