Bonusvis


Wat een wind! Een dikke windkracht 4 staat er als we de boot het water in mikken en gedurende de dag tippen we toch minimaal een aantal keer de 5 aan. Maar we gaan ervoor. Wurmpie op de haak en vissen maar.

Al op de eerste worp vergrijpt een baars zich aan mijn worm, maar hij blijft niet plakken..... helaas zal het ook niet de laatste blijken te zijn die niet blijft plakken.

Een paar worpen verder heeft Ruud wel prijs..... een mooie tachtiger snoek heeft alles verzwolgen en kan met één enkele keer schudden de fluorcarbon doorsnijden, maar het is een sympathieke snoek, want hij of zij schudt niet en komt keurig in het netje.Het blijft stevig waaien, maar daar hebben we geen boodschap aan en na een paar missers weet eerst Ruud, maar dan gelukkig ik ook, een visje te haken.
Hierna is het moment daar voor Ruud om even lekker los te gaan op de baars. Mij lukt het echter niet om ze nog op de haak te prikken want ik blijf ze missen. En dan haakt Ruud ineens de goede baars. Die ene baars die altijd tussen het kleine spul ligt. Hevig kopschuddend en diep duikend laat deze baars zich maar met moeite naar de boot leiden. Ik sta klaar met het schepnet in de aanslag en net als de fluorcarbonlijn het wateroppervlak snijdt zien we tot onze teleurstelling en onder luid gevloek een dikke witte buik in het water wegflitsen. Gelost!

Na het lossen van deze baars hebben we het even gehad met deze stek en verkassen we. We trekken verder het open water op en verklaren onszelf voor gek. De golven zijn zo hoog dat Ruud in de punt van de boot soms anderhalve meter hoger zit dan ik. Het valt ook niet mee om ons aas gevoelig over de grond te laten tikken.


En het valt ook niet mee om aanbeten te versieren. Ruud mist er nog eentje, maar verder blijft het rustig. We vinden een kuiltje en daar ankeren we even om te proberen de kuil uit te vissen. Na een paar worpen voel ik een tikje tegen mijn haak.... ik vis door en dan wordt het aas alsnog gepakt. Ik zet de haak en het voelt alsof ik de haakpunt in een blok beton prik. Een goede vis, dat is meteen duidelijk. Alleen wat is het? De vis blijft stil liggen en neemt af en toe wat lijn recht naar onder, maar geen kopschudden, geen runs...... het is wel een grote.... We hebben alle tijd om te overleggen wat we gehaakt hebben want gedurende zeker 15 minuten schieten we niets op. Ik win een paar meter, die de vis weer net zo makkelijk terugneemt en daar blijft het bij. De eensluidende conclusie is dan ook dat het een meerval moet zijn, hoewel het wel anders aanvoelt dan de meerval die we afgelopen zomer vingen. En dan ineens komt de vis omhoog en heel even zien we een glimp. Ruud ziet het meteen, geen meerval maar een hele dikke snoek! En nu begin ik me ineens zorgen te maken.... 22/00 fluorcarbon en geen idee hoe die gehaakt is.

Het duurt nog zeker een tiental minuten voordat we de vis weer zien, maar dan is de strijd ook gestreden en kan de vis geland worden; keurig gehaakt, en kan een gelukkige visser met zijn vangst op de foto gezet worden.

Na deze prachtvangst ga ik werkelijk stuiterend door de boot. Wat een vis. Na een poosje laten we deze stek voor wat hij is en gaan we opnieuw baarzen jagen.

Dat gaat overigens verbazingwekkend goed; na 2 worpen op de nieuwe stek heb ik de eerste baars al te pakken. Een baars van net geen 40 cm mag even poseren.


En dan ben ik afgewerkt. Wat ik ook doe of probeer.... het lukt niet meer. Ik krijg sporadisch nog wel een aanbeet, maar ik weet geen vis meer te haken.

Ruud daarentegen gaat lekker verder met waar hij 's ochtends mee begonnen was: vis vangen.

Op een jigkop, op de dropshot, het maakt niet uit, om de zoveel worpen hoor ik: "vis!" en kan ik me nuttig maken met het schepnet en de fotocamera.

Geen onaardig dagje dachten wij zo!

#visgids #roofvisgids #fishingguide #snoek #pike #hecht #predatorfishingguide

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG