Begin oktober... toen het nog mooi weer was


De herfst is inmiddels ingetreden en hoewel het vissen zeker niet altijd even gemakkelijk is (afgelopen zaterdag daargelaten, want toen hoefde je alleen maar een shad in het water te houden om vis te vangen) komen er wel mooie snoeken aan boord. Mijn gasten hebben al meerdere mooie metersnoeken weten te vangen, met een echte klapper van 1.12 meter ertussen.

Maar begin oktober is er iets anders bijzonders gebeurd. Het is namelijk voor het allereerst gelukt om een dag te gaan vissen met zowel Ruud als Dimitri tegelijkertijd in de boot! Hoe vaak we dat al wel niet geprobeerd hadden. Maar nu, nog net voordat Dimitri zijn gezinsuitbreiding gerealiseerd was, konden we eens met zijn drieën op pad.

Het bleek een dagje te zijn waarop mijn gasten lekker vis gingen vangen en ik vooral als bootbestuurder aanwezig mocht zijn. Ook leuk!Direct bij het ochtendgloren komt er vis in de boot, alhoewel het nog geen monsters zijn, zijn we altijd blij met double hookups!

De vis bijt lekker door en we kunnen leuke aantallen maken.
Na een uurtje of twee worden de aanbeten echter minder en willen we eigenlijk ook grotere vis gaan vangen. Tijd om een paar snoekbaarzen te gaan vangen. Die willen wel. Ik presteer het om op korte tijd meerdere snoeiharde aanbeten allemaal te missen, waar Ruud er wel met de vis vandoor gaat.En hij is er erg content mee! Voor Dimitri en mij zit er echter geen vis in op deze stek en ook de volgende stekken leveren niets op. Sterker nog...... ik parkeer alleen maar shads op de bodem...... het gaat lekker.

En dan.... eindelijk...... weet ik ook een fatsoenlijke vis te haken. De aanbeet is lauw, maar een mooie snoekbaaars gaat dan toch even mee op de foto. Dimi werpt zich op als fotograaf en Ruud en ik maken reclame voor Lured, onze hofleverancier.


Buiten deze snoekbaars blijft het in eerste instantie rustig op deze stek. We missen wel wat aanbeten totdat Dimitri ineens iets fatsoenlijks haakt. Het blijkt achteraf de laatste foto-waardige vis van de dag te zijn, maar het is dan ook wel een echte fotogenieke vis. Een kneiter van een baars blijkt de bonusvis van de dag te zijn en die is voor Dimitri. Meer dan verdiend.


Oh ja...... voor de liefhebbers. We hebben weer bijna een nieuwe fishpool compleet. Twee vissers zoeken nog één extra roofvisser, klik hier om onze fishpool pagina te bezoeken.

#PredatorFishingguide #visgids #snoekbaars #baars #zander #perch

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG