• Thom Prüst

50 vissen in de boot

"50?!"..... dat is een hele uitdaging. Ruud zet hoog in voor vandaag en zegt half lachend, half serieus, dat hij vandaag 50 vissen in de boot wil. En, hoewel het niet mee zal vallen, is het op dit moment ook niet uitgesloten. Al binnen een paar worpen hebben we resultaat... een puike baars van dik in de 40.


Daarna doe ik blijkbaar iets niet goed meer, want ik krijg nog maar een paar beten en ik vang ze niet. Ruud maakt het nog bonter, want hij krijgt heel veel beten en hij vangt ze ook niet! De aanbeet te laat registreren, missen, lossen.... Een kwartiertje later is het dan toch raak en komt de tweede vis aan boord.


Het blijft echter behelpen. Het duurt opnieuw een kwartiertje voor de derde vis aan boord komt en dan vinden we dat het tijd is voor koffie.


In dit tempo gaan we namelijk nooit 50 vissen vangen. Gelukkig heeft Ruud ook dit scenario voorzien en echt Hema gebak meegebracht. Een aardbeien-cakeje en tompoucen, dat gaat vast smaken.


We installeren ons en leggen allebei een dropshot naast de boot.... je weet maar nooit immers.

Het gebak smaakt uitstekend en terwijl ik in mijn ene hand een kop koffie heb en in de andere hand een half verorberde tompouce, begint mijn hengel naast me te bokken. Ik geef een ruk aan de hengel en er wordt flink teruggetrokken aan de andere kant. Een mooie baars van 48 cm komt in de boot. Het blijft een vreemde gewaarwording. Je staat met zijn tweeën heel geconcentreerd de stek af te vissen en krijgt met veel moeite drie vissen gevangen en als je gewoon een worm naast de boot pleurt knalt er een dikke baars op.


Deze vis is echter wel de afsluiter voor deze stek, want omdat Ruud maar blijft misslaan loopt de teller niet meer op. Na een uur vangen we aan de andere kant van de krib nog een snoekbaars, maar verder komen we niet.Dropshotten en werpen - geen mogelijkheid wordt onbenut gelaten

We gaan op zoek naar vis en na een stroef begin, begint Ruud nu wel raak te slaan. We vinden wel vis, maar de teller loopt niet snel genoeg op. Ook het gebruikelijke spelletje: snel ook een vis vangen als de ander er een aan de haak heeft loopt maar moeilijk. Uiteindelijk lukt het twee keer om een dubbelslag te realiseren.


Het is een prima dag met dan weer baars en dan weer snoekbaars, maar de 50 komt nooit binnen handbereik.

We sluiten af met 18 baarzen en 10 snoekbaarzen.
Laatste kans voor een visdag met de worm!