Alternative Predator Tour 2020 - Dag 1

Op 24 september komt het verlossende mailtje:


Dear team captain,

We reached around 100 teams so we will start definitely the official online Predatortour at October 9, 10 & 11.

For teams who did not sign in, there is still room for some extra teams!

More information will follow beginning next week!!

Met vriendelijke groet,

Evert Oostdam


The alternative online Predatortour will be fished at the team home waters. This means you can fish the competition all over Europe at any open water. You don’t need to fish in the Predatortour competition area!

Met wat schuiven in onze agenda's kunnen we woensdag 7 oktober nog een keer goed oefenen om dan vrijdag de 9e van start te gaan. We vissen normaal altijd al in het competitie-gebied van de #predatortour, maar omdat het te bevissen water helemaal vrij is kunnen we nu al onze stekken aandoen. Eigenlijk is dit dé kans om een keer echt mee te doen. Maar, omdat de afgelopen toernooien wel heel leuk waren om te vissen, maar qua resultaat nogal bedroevend, zijn onze verwachtingen niet al te hoog. De voorbereiding, motivatie en concentratie echter wel. Als op dag 1 het startsein wordt gegeven blijft het op de eerste stek lang akelig stil, totdat ik al crankend een dikke baars haak. Hoewel, hij wel wat vreemd zwemt en het ook nog een roofblei blijkt te zijn. Jammer, door naar de volgende stek. Gelukkig komen hier wel de gezochte baarzen aan boord en vangen we ze van klein naar groot zodat we al direct kunnen 'upgraden'.Door naar de 'snoekbaarzen'. Vanzelf in de boot springen doen ze niet, maar tegen het middaguur hebben we ook dat rijtje vol.Wat een luxe, 2 rijtjes vol en nog een halve dag om 3 snoeken bij te plussen. Vol goede moed begeven we ons naar pike-territory waar onze vriend de snoek niet thuis blijkt te zijn, of althans hij heeft geen honger. Geconcentreerd vissen we door, waarbij we het principe 'allebei iets anders uitproberen' consequent volhouden. Het laatste uur is bijna aangebroken als we een stenen rand gaan uitproberen die een paar weken geleden nog vis opleverde. We zitten nog maar in het eerste kribvak als Ruud het verlossende woord: 'vis' uitspreekt. Snoek nummer 1 komt op de mat. Met dik 90 cm een prima vis.


We driften een stukje verder en opnieuw klinkt de welkome kreet: 'vis' en ook snoek nummer 2 komt op de mat.


We blijken op een hotspot te zitten want als we deze hebben teruggezet wordt mijn goby shad bestookt door een zeer onhandige snoek die mijn shad tot drie keer toe, en tot onze enorme frustratie, finaal weet te missen. Als de snoek zich niet meer laat zien en Ruud ook nog een aanbeet gemist heeft driften we verder waarbij het tot 15:55 uur opnieuw doodstil blijft. Wat zou het toch fijn zijn om het rijtje alvast vol te hebben op dag 1. Als ik opper om nog snel even terug te varen naar die onhandige snoek is Ruud het daar direct mee eens. We varen terug en terwijl ik de elektromotor nog op anker aan het gooien ben hoor ik Ruud al: 'ik heb hem!' roepen met direct daarna de teleurstellende mededeling 'en hij is los'.


Als we in de auto zitten en de ranglijst bestuderen zien we pas echt hoe teleurstellend het is dat we die vis niet gevangen hebben. Er is maar één team dat op dag 1 het rijtje heeft volgevist en met die snoek erbij zouden we dus zomaar op de 2e plek in de Predator Tour gestaan hebben! Nu moeten we het doen met plek 18.

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG