Alternative Predator Tour 2020 - dag 2

Die mogelijke plek 2, ook al is het dan maar voor even heeft de hele nacht in onze hoofden doorgespookt. Dit was onze kans en we waren er zo dicht bij! Op dag 2 liggen we daarom klokslag 8 uur voor de stenen waar dag 1 geëindigd was. OP het moment dat het pushbericht binnenkomt dat we begonnen zijn gooit Ruud zijn kunstaas in precies dezelfde hoek als de middag ervoor. Twee slagen en hangen! Voordat de snoek er erg in heeft zit hij al in het net en ligt die op de plank. 76 cm.... snel insturen en dan maar hopen dat niemand ons voor geweest is met het rijtje volvissen.


En het is gelukt! We staan op de 2e plek, ongelofelijk. Het zal maar voor even zijn, maar toch vinden we het geweldig om dit screenshot van de telefoon te kunnen maken.


Onze snoekbaarzen en baarzen kunnen natuurlijk absoluut nog veel beter, maar de meeste punten zijn toch bij de snoeken te verdienen dus daar gaan we voorlopig maar mee door.


En met succes, want Ruud weet direct weer een snoek te haken. Opnieuw in hetzelfde hoekje. Deze snoek is opnieuw niet slecht, maar met 74 cm geen upgrade. Het hoekje heeft niet nog meer verrassingen in petto dus we driften om de kribkop heen waarop Ruud het hoekje aan de andere kant van de krib kan aangooien. 'Vis!..... en een goeie'. Kijk, dat hoor ik graag: boot op anker, grote net in de hand, hengels aan de kant en in spanning kijken wat er boven komt. Poeh, wat is deze snoek sterk... dan weer links van de boot dan weer rechts. Ruud kan niet meer doen dan de snoek volgen en proberen haar uit de elektro te houden. Als de vis zich toch naar de oppervlakte laat dirigeren schuif ik er snel het net onder en kunnen we onze eerste metervis tijdens een competitie indienen.Gaaf, want zo kunnen we onze 2e plek misschien wat langer vasthouden.

De wind begint nu toch langzaam maar zeker, zoals ook al beloofd door de windfinder-app, aan te trekken en we begeven ons naar een plateau wat we misschien nog net even kunnen afvissen.

En nu mag ik een keer aan de bak als mijn Gobyshad op grote afstand van de boot knalhard gegrepen wordt. Het gaat echt geweldig want opnieuw komt er een 90+ vis in de boot.De snoeken zijn los, maar ja echt upgraden wordt met 3 90+ vissen niet gemakkelijk. We besluiten nog een ander plateau uit te vissen om te kijken of nog een metervis kunnen scoren en afhankelijk van hoe dat loopt besluiten we hoe we de middag aanvliegen.


Terwijl we onderweg zijn naar het snoek-plateau bedenken we dat we ook nog langs een mooi baarsstekje komen. Een paar worpjes maken kan nooit kwaad dus Ruud gooit er een shadje tegenaan en ik trek een CR over de grond. Jammer genoeg missen we een drietal aanbeten, maar 1 baars is toch de pineut en is met zijn 38 cm toch weer een upgrade.


Wat nu? Doorvissen op baars of achter de snoek aan. Het wordt het laatste. Die baarzen moeten we op een andere plek nog wel allemaal flink boven de 40 kunnen vissen, maar voor nu 'stick to the plan' en door.

Helaas, lang verhaal kort: de snoek is los en op de eerste drift komen er direct 4 mooie exemplaren in de boot, maar ze zijn niet groot genoeg om ons aan extra punten te helpen.


We nemen even de tijd voor een soepje en een boterhammetje en overleggen hoe nu verder. Dat overleg duur niet lang, want we zijn er zo uit: we gaan stekels vangen.


Ik richt me op de baarzen en Ruud gaat snoekbaarzen vangen De snoekbaarzen zijn echt los en geven ons veel te doen, doordat ze telkens een cm groter worden. Helaas komen er geen echte kastelen in de boot, maar toch plussen we er vis na vis weer een centimetertje bij.


Bij de baarzen gaat het een stuk moeizamer. Niet dat ik geen aanbeten krijg, maar ze blijven eenvoudigweg niet plakken. En als er dan een blijft plakken is het een snoekbaars... gelukkig wel een upgrade van maar liefst 1 cm op dat moment maar geen baars. Twee aanbeten die ik wel weet te haken los ik ook weer net zo vlot, maar gelukkig is er toch nog een die wel keurig mee wil werken. Net geen 45 cm, maar een goede competitie-vis.
Aan het eind van dag 2 kunnen we de balans opmaken en die overtreft onze stoutste dromen. We staan 3e!


22 views0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG