Baars of snoekbaars, wie wint?

Nog geen 7 uur of het eerste baarsje ligt al in het netje.... Een goede start, dat belooft weer veel goeds. Het duurt echter bijna een uur voordat we (op een andere stek inmiddels) opnieuw iets weten te vangen. Ruud weet de eerste fatsoenlijke vis binnen te trekken.


En kort daarop volgen er nog een paar.


Na de baarzen is het echter de beurt aan de snoekbaarzen. Af en toe afgewisseld met een baarsje, maar de stand wordt aardig gelijk gezet; Het is een uur of 10 als we tegen de 15 vissen in de boot hebben.

De beet zit er eigenlijk nog goed in, maar we willen meerdere stekken uitproberen dus we gaan ons geluk ergens anders beproeven. De uitgekozen stekken leveren wel af en toe een vis op, maar het overtuigt allemaal niet.

Ruud pikt nog wel een snoekje op, waarmee we weer een grandslam mogen noteren.


En we mogen allebei nog een paar baarzen noteren.

Door maar weer, nieuwe stek, nieuwe kansen.

En op deze stek is komt er vis naar boven. tot ongeveer 13:00 uur. Blijkbaar heeft er iemand aan de knoppen gezeten, want als de teller inmiddels het respectabele aantal van 23 vissen aangeeft, houdt de vis het voor gezien. Bij deze 23 vissen zit overigens niet de vette kolblei die niet van de worm af kon blijven
Nu de beet eruit is, laten we ons steeds verder de rivier afdrijven, maar zonder succes. Als er bijna twee uur verstreken is besluiten we toch weer terug te gaan naar de stek waar we de laatste vissen gevangen hadden.

Geen slechte keuze, want degene die ze had uitgezet, heeft blijkbaar besloten ze ook weer aan te zetten.

Veel (kleine) snoekbaarsjes en prachtig vette kneiters van baarzen zijn onze beloning. Ruud breidt de grandslam uit met een roofblei..... een carré in de boot!

Als ik een baars haak blijft zijn maatje er fanatiek bij in de buurt hangen. Ruud, Ruud, roep ik.... gooi je worm erbij. Ruud had net zowat 500 meter ver ingeworpen en staat nu als een bezetene in te draaien terwijl beide baarzen keurig voor de boot blijven wachten. Net als Ruud heeft ingehaald lijkt de tweede baars het op te geven en zwemt weg. Niettemin gooit Ruud snel alsnog in de richting waarin de baars verdween en 'bam' meteen prijs. Fantastisch moment!


Als de baarzen wat minder actief worden proberen we de snoekbaarzen te vangen op wat dieper water. Strak onder de boot wordt Ruud's aas door een grotere vis gepakt. Eigenlijk verwachten we een snoek, maar dan komt er een grote zwart gestreepte rug aan de oppervlak. Die komt richting de 50 zie ik meteen. Hij haalt het net niet...... 49 cm en een beetje, maar voorwaar een prachtige baars!


In een klein uurtje hebben we er 12 vissen bijgeplust en het wordt tijd om onderhand eens terug te gaan varen. We doen op de terugweg nog één stek aan en daar worden er nog 5 vissen bijgevangen.De conclusie: het was weer een superdag met de worm: 1 snoek, 1 roofblei, 16 snoekbaarzen, maar de vissen die de dag echt maakten waren weer de baarzen: 22 stuks en niet de kleinsten!


Boek nu jouw visdag met de worm bij Lure Fishing Guide, zie de voorwaarden op homepage.

26 views0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG