De wormen komen van stal

Begin april, corona crisis, de grens met België dicht, vissen met kunstaas verboden.... Dit is toch al een moeilijke tijd om te gidsen, maar nu is de agenda vrijwel helemaal leeg. Mijn Belgische klantenkring mag de grens niet over, mijn boekingen van Britten en Amerikanen zijn geannuleerd omdat hun vluchten geannuleerd zijn en Duitsers en Nederlanders kunnen maar moeilijk geloven dat je met een worm uitstekend op roofvis kunt vissen. Gelukkig heeft Ruud van zijn vrouw toestemming gekregen om deze week nog een keer te komen vissen dus op een zeer frisse vrijdagochtend nemen wij op gepaste afstand plaats in de boot.


Intussen heb ik een extra kussentje klaargelegd zodat mijn gasten ook tijdens het varen nog enigszins comfortabel kunnen zitten, want Ruud wordt voorin de boot flink door elkaar geschud omdat de vloer niet echt lekker meegeeft.


We beginnen eerst met de #liverscope. We zijn trouwens aan het knutselen geslagen zodat we de sonar wat meer naar het midden van de boot kunnen verplaatsen. Met de downscan kunnen we beter pelagisch vissen en als die in het midden staat hebben we daar allebei plezier van. Voorlopig moeten we het echter met de sonar op de achterkant van de boot doen en dat werkt ook. Er staat veel vis, maar veel aanbeten levert dat nog niet op. We missen er allebei één, maar dan komt er toch een snoekje aanzwemmen dat zich vol op Ruud's worm werpt (tja.... er kan er maar één zijn die als eerste de actieve vissen passeert; dat heeft afgelopen seizoen wel uitgewezen)

We driften nog een keer opnieuw langs het talud, maar opnieuw blijft het bij kijkers en dan vooral bij Ruud. Als ze zijn worm uitvoerig bestudeerd hebben zijn ze blijkbaar niet van plan om ook nog eens aan die van mij te komen snuffelen. We pakken nog even een laatste kuiltje mee voordat we gaan verkassen en dan klapt er uit het niets toch nog een vis op Ruud zijn aas. De tweede soort van de dag is een feit en een kneiter van een baars mag even op de foto.De volgende stekken die we aandoen leveren niets op, waarna we onder de Moerdijk belanden.

Hier blijkt dan wel veel bijtgrage vis te zitten, maar helaas blijkt ook deze vis van het formaat kruimel.


Ook Ruud tovert snel een paar snoekbaarsjes in de boot en hij heeft daarmee toch mooi een grandslam(-etje) te pakken.


We vissen ons snel in de dubbele cijfers waarna we onze weg op het HD vervolgen op zoek naar grotere vis. Jammer genoeg lukt dat niet. We vangen geen grote(re) vissen en ook geen kleine. Op één aanbeet na lijkt het water leeg. Na een aantal uur vruchteloos zoeken keren we terug naar de Moerdijk waar de visjes vrolijk verder gaan met datgene waar ze 's ochtends ook al mee bezig waren.... wormen eten.

We vissen nog een uurtje en als de teller op 19 vissen staat houden we het voor gezien. Volgende keer gaan we weer voor de grote bakken!


LET OP: in de maanden april en mei is er per vistrip slechts plaats voor 1 gast en we vissen UITSLUITEND met wormen. Zie ook de corona-update op onze frontpage.

21 views0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG