Een Superdag

Soms, heeel soms heb je van die dagen dat het gewoon werkt. Bij mij zag het daar het eerste uur trouwens niet naar uit. Terwijl Ruud vanaf stek 1 vis begint te vangen, slag ik vis op vis mis. Gelukkig loop ik dat in de rest van de dag aardig in, maar als de teller al 11 vissen aanwijst heb ik daar net met 2 visjes aan bijgedragen.Als we op stek nummer 3 zijn aanbeland hebben we eindelijk de baarzen gevonden waar we al een week of twee naar op zoek zijn. Het enige frustrerende is, dat die beesten werkelijk keien zijn in het van je haak vreten van de worm. Ongelofelijk wat een aanbeten we missen. (ik vooral).

Ik zie naast me Ruud weer eens keihard aanslaan en zijn hengel buigt diep. 100% een baars weten we als we de top heftig op en neer zien zwiepen. De vis gaat er vol voor, maar kan door Ruud toch vakkundig geland worden. Toch onhandig met dat corona, drillen en landen van grote vissen in je eentje.


48 cm puur goud voor Ruud. Wat een bak.

En binnen 5 minuten timmert Ruud de volgende alweer binnen.


En ja hoor.... eindelijk weet ik ook iets fatsoenlijkers te landen.


Als de aanbeten op deze stek stilvallen laten we de boot verder driften, af en toe even ankeren en weer verder. Het mooi is, echt stilvallen doet het geen moment en er komt van alles in de boot, meestal snoekbaars, regelmatig een snoek en Ruud plukt zelfs een roofblei-tje van de grond. Dat dat geen toeval is blijkt wel als ik er even later ook een weet te vangen (en Ruud vangt er gedurende de dag nog twee bij... en lost er nog een)
We zijn intussen tot de middag gevorderd en de teller staat al op 23 vissen.

Mooier dan dit wordt het toch eigenlijk niet. Het is heerlijk weer, bijna windstil, rustig op het water en elk uur ca. 4- 6 vissen in de boot. Na een welverdiend soepje en een boterhammetje zoeken we een nieuwe stek uit om te kijken of dat wat oplevert. Ruud verticaalt/ sleept strak onder de boot en ik gooi het kantje af. Ook dit is niet zonder succes, Ruud vangt snoekbaars en af en toe een snoek en ik vang snoek en af en toe een snoekbaars. De formaten zijn niet zo bijzonder en omdat we zo druk bezig zijn met vis vangen maken we even geen foto's. We hebben al iets van 8 snoeken gevangen op onze wormen en als Ruud mij uitlacht omdat ik weer eens zuchtend en steunend een snoek aan het drillen ben (ik ben nu eenmaal niet zo'n fanatieke snoeker) dien ik hem van repliek dat ik snoek alleen leuk vind als het om een metervis gaat en dat we die nu onderhand wel één verdiend hebben. Heel even (maar echt maar heel even) denk ik dat die metervis een paar worpen later ook daadwerkelijk haak. De vis spurt weg als ik de haak zet, maar er zit toch te weinig gewicht achter. Wel leuk dat er even later een forse winde boven water komt. Die hadden we nog niet.


Het loopt tegen vieren en we gaan langzaam aan beginnen aan de terugtocht. We hebben nu 35 vissen en willen de 40 vol maken. We gaan nog een paar stekken van vanmorgen aandoen om te kijken of we nog een paar mooie baarzen kunnen vangen.

We werpen de kant aan, maar de eerste vis die ik vang komt strak onder de boot uit.

Er liggen er meer, want we krijgen nog aanbeten. De volgende is weer voor Ruud, opnieuw een mooie baars.


Er blijven aanbeten komen en ook vis: snoekbaars, snoek en baars. Nog maar eens gooien. Ik gooi een ondiep stukje aan, net voor een paar stenen, een keer optikken en er schiet een vis over de worm heen. Ik sla hard aan en knik naar Ruud, weer snoek. Maar dit keer denk ik een goede, want ik kan hem niet naar boven dirigeren. Pak het grote net maar! Snoek nummer 10 op een worm, fluorcarbon onderlijnje van 0.25 mm, de molen die dringend voor onderhoud weg moet en die piepend en krakend lijn afgeeft, 1,5 meter afstand houden bij het scheppen...... dit kan nooit goed gaan. Als we de vis voor het eerst zien weten we hoe laat het is, een metervis die er keer op keer vandoor gaat en we zien geen haak zitten. Dit moet in één keer gebeuren. Ruud voor op de boot, ik achter en telkens als de vis bovenkomt ligt hij met zijn kop van de boot af waardoor scheppen niet mogelijk is. Opnieuw komt de vis omhoog en nu ligt ie wel goed, maar hij schiet voor de boot langs. Maar draait de vis en we weten dat dit onze kans is. Ik pomp de vis omhoog en trek hem naar me toe waarbij de vis langs het net aan de voorkant moet. Razendsnel schept Ruud de vis. Die is binnen en hoewel de haak toch mooi aan de buitenkant zit is het een wonder dat we deze vis hebben kunnen landen. Hij zat aan een velletje.Na de release van deze bonusvis plust Ruud nog snoek nummer 11 in de boot en daarna doen we nog één laatste stek aan.

Hier vangen we nog 4 vissen op misschien wel 30 aanbeten.


En hoewel we dus het merendeel van de aanbeten missen of verspelen krijgen we nog wel een leuke double hookup.


De tijd dringt en eigenlijk moeten we naar huis, maar ja...... ze bijten zo lekker. Ik vang nog één baars en dan moeten we gaan. We sluiten een ongelofelijke dag af: 11 snoeken, 19 snoekbaarzen, 10 baarzen, 4 roofbleien en 1 winde. En dat alles op een simpel dauwpiertje.


Waag je kans en boek nu voor € 260 een dag op rovers jagen met een pier, er is meer dan genoeg ruimte in mijn agenda (check de voorzorgsmaatregelen i.v.m. corona op de homepage).


64 views0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG