Luremasters 2020 - oefenen

De #luremasters2020 gaan definitief door! Althans, in die veronderstelling verkeren we als we in onze drukke agenda's nog één dagje vrij hebben kunnen maken om een generale repetitie te doen. We gaan ervan uit dat we onze 7 snoekbaarzen op het Hollands Diep bij elkaar moeten verzamelen en omdat we deze keer niet willen stranden op 5 armzalige snoekbaarsjes, is de snoekbaars ons doel voor vandaag.


Als we onder de Moerdijk door zijn kiezen we er toch voor even halt te houden bij een baarsstek. De eerste worpen leveren niets op, maar dan klapt de eerste baars op de shad. Met 46cm een uitstekende vis om mee af te trappen.

Een uitstekende competitievis

Ruud blijft doorvissen met een shad en ik ga verder met een crankbait zodat we zowel op de grond als op half water vissen.

Bam..... los en bam hangen! De tweede baars is een feit.


Geen monster maar met 37 cm ook geen slechte competitievis. Even overleggen we wat we moeten doen, want baarzen vangen is leuk, maar we willen snoekbaarzen in de boot zien.

De conclusie is dat ik ''m er nog even een paar keer doorheen crank' en dat we dan verder trekken.

Twee minuten later resulteert dit in baars nummer 3 en even later volgt er ook nog een klein snoekje.We varen verder het Hollands Diep op en gaan beginnen aan de snoekbaarsmissie. De livescope staat vol met vissen en terwijl Ruud de sonar bevist werp ik de kanten aan. We zoeken en driften, maar pas als we de boot ankeren en Ruud mee gaat staan gooien komt er eindelijk een snoekbaars in de boot. Er is dan intussen alweer bijna anderhalf uur verstreken sinds de laatste vis.


En nu begint het te draaien. Er komen aanbeten en er komt vis.

We vissen verschillende stekken af en afwisselend brengen we snoekbaars in de boot.


Echte kneiters vangen we niet, maar gemiddeld genomen zijn het OK vissen.

Als we de 7 snoekbaarzen inmiddels ruim bij elkaar hebben pakken we nog even een stek mee die tijdens de vorige Luremasters een dikke baars en een snoekje opleverde. Ook hier past de hoeveelheid vis nauwelijks op het scherm van de livescope en al snel komt er werpend een snoekbaars van het talud.

Het is tijd voor een kop koffie en ik ga naast Ruud even mee-livescopen. We zien hoe zich plotseling een dikke vis losmaakt van de grond en op Ruud zijn shad afschiet. Helaas volgt er geen aanbeet maar keert de vis om vervolgens naar mijn shad te zwemmen. Ik voel niets, maar omdat de vis zich zo gedecideerd op mijn shad stort sla ik automatisch aan. Hangen! Een mooie dikke 90'er snoek heeft de shad volledig verzwolgen.Omdat we genoeg snoekbaarzen hebben en er bij de LM 5 baarzen op de targetlist staan kiezen we ervoor om een uurtje met crankbaits tegen stenen aan te gaan staan smijten. Dit levert al snel de gewenste baars op en vervolgens een hele tijd niets, waarna Ruud snoekje nummer 3 binnentikt.


Het laatste uurtje gaan we ons weer richten op de snoekbaarzen. Helaas missen we er nu meer dan we vangen, maar dan haakt Ruud toch weer een snoek en terwijl hij rustig de vis drilt probeer ik er een double hookup van te maken. En met succes, want als mijn shad vlak onder de boot is werpt er zich een klein snoekbaarsje vol overgave op de shad.


Tevreden beëindigen we deze dag, met 4 baarzen, 4 snoeken en 11 snoekbaarzen zijn we helemaal klaar voor Luremasters 2020..... Maar ja.... dát zal voor volgend jaar zijn.


Door de beslissing van de Duitse regering om voor Zuid-Holland een negatief reisadvies af te geven is er plots weer ruimte in mijn agenda. Nog vissen in september of oktober? Boek nu via www.lurefishingguide.com.
59 views0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG