top of page
  • Writer's pictureThom Prüst

Stan mept ze eruit

Stan (7) is een fervent visser en wil dolgraag eens een echt grote vis vangen. De grondeltjes in het kanaal vlakbij huis kent hij inmiddels allemaal bij naam, dus heeft hij zijn moeder Hanne meegebracht om het eens op het machtige Hollands Diep te komen proberen.


Hanne heeft nog nooit echt gevist en grondeltjes zijn toch weer iets anders dan de rovers waar we vandaag naar op zoek gaan, dus we beginnen met werples.


Beiden hebben het snel onder de knie, alleen doet de vis nog niet mee. Stan krijgt vrijwel direct één goede aanbeet, maar we zijn te laat met aanslaan. Jammer. Door naar de volgende stek.


Daar zitten ze!

Op de volgende stek krijgt Hanne vrijwel direct beet. En nog een keer, maar dit keer lost de vis. En nog een keer, en nu kan de eerste vis van de dag geland worden. Een donkerrood gekleurde baars die door Stan met enig ontzag wordt vastgehouden.


Als de baars weer zwemt, wordt er geconcentreerd doorgevist. Er volgen nog aanbeten, maar helaas vangen we niets meer. Ook de baars die Stan er aan heeft, lost jammer genoeg na een tiental seconden hevig weerstand te hebben geboden.


We proberen een paar andere stekken, maar het wordt er niet beter op. Er volgen geen aanbeten meer en wat we ook proberen de vis heeft er geen zin in.