Verjaardagssnoek

Dat zijn natuurlijk de beste vismaten, die je een visdag cadeau doen. Pepijn trakteerde Sander op een dag vissen waarbij ik als gastheer mocht optreden. Alle soorten roofvis waren welkom in de boot, maar de nadruk lag wel op de snoek.

Omdat de baars het de laatste keren zo ontzettend goed had gedaan en omdat Pepijn aangaf dat een mooie grote baars ook leuk zou zijn, besloot ik eerst even te kijken of we een paar stekels konden vangen.


Al bij de eerste of tweede worp is het raak en landt Sander de eerste baars van de dag.


Ik laat de heren de kanten aangooien terwijl ik de boot wat net onderaan het talud laat meelopen zodat ik al verticalend kan kijken of de snoekbaars ook wil. Die wil echter niet, maar Sander weet al vrij snel een tweede baars te vangen.


Het zijn geen enorme vissen, maar ze bijten wel en dus besluit ik even een stukje te gaan varen om te kijken of we ook een groter exemplaar kunnen vangen.

Op de nieuwe stek aangekomen komt Sander al vrij snel vast te zitten (dat is natuurlijk het nadeel van de stenen kanten aangooien). Ik leg de boot boven de plek waar Sander vast zit en met de kunstaasredder proberen wij de shad weer van de bodem te bevrijden. Pepijn werpt ondertussen evenwijdig aan de stenen uit en krijgt die heerlijke tik. Grote baars: één doffe tik en ze hangen.


Natuurlijk wil Sander ook graag zo'n exemplaar vangen, maar vandaag is dit de enige dikke die hier wil bijten.


Wij besluiten achter de snoek aan te gaan, want dat is ons eigenlijke doel van vandaag. We gaan naar de Merwede en beginnen fanatiek een plateau af te gooien waarvan ik zeker weet dat er zich nu snoek bevindt. Zowel Sander als ik krijgen ook al vrij snel beet, maar weten geen van beiden onze aanbeten niet te verzilveren. Echt storm lopen wil het verder ook niet en als ik op het eind van de drift nog een aanbeet mis besluiten we ons geluk in de Biesbosch te gaan beproeven.


We trollen eerst een stukje zodat ik even wat verschillende dieptes kan proberen en ik heb de boot nog maar nauwelijks in gang gezet of de eerste vis hangt er al aan. Jammer genoeg lost hij ook weer net zo snel.

We trollen door en na een poosje krijgt Pepijn beet en hij weet zijn aanbeet wel te verzilveren en de eerste snoek van de dag komt in de boot.


Mooi, de snoek wil dus wel, op naar de volgende. Die volgende meldt zich al vrij snel bij mij, alleen kan ik de vis opnieuw niet landen. Even voel ik weerstand en dan is ook deze vis weer gelost en vertrokken. Pepijn daarentegen weet zijn eerstvolgende aanbeet wel weer te verzilveren. Dit keer geen snoek, maar opnieuw een mooie baars.


En nu is Pepijn echt vetrokken, want hij vangt de ene snoek na de andere.

Geweldig natuurlijk, maar het is natuurlijk nog leuker als de vis zich een beetje over de hengels zou verdelen. Pepijn en Sander wisselen van plaats, kunstaas en hengels, maar alle snoeken houden stug vol en kiezen alleen voor de hengels die Pepijn vasthoudt.


De dag vliegt voorbij en voor we het weten is het tijd om terug te gaan varen. Maar het eigenlijke doel van de dag, snoek voor Sander, hebben we nog altijd niet weten te realiseren. We besluiten nog één allerlaatste drift te maken, nog één laatste kans. En het lukt ook nog. We trollen een rand van zo'n 300 meter af en net voor het einde van de drift klapt er eindelijk een snoek bij Sander op die ook nog blijft plakken.Een prachtige beloning voor ons harde werk en een mooi einde van de dag.

We varen terug terwijl er zich boven ons een dubbele regenboog vormt om ons uitgeleide te doen.5 views0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG