Vissen met de maten

Het was weer even schuiven met agenda's, maar omdat er bij mij een gidsdag verschoven werd, Dimitri een dagje vrij had terwijl vrouw en kind andere bezigheden hadden en Ruud de voorbereidingen voor een bbq een dag naar voren had gehaald (en omdat we wat vroeger van het water zouden gaan) konden we met zijn drieën op pad. In één woord: "vermoeiend". De heren hadden besloten dat 'zij' tegen 'de gids'visten' ..... ik had geen schijn van kans natuurlijk, maar ik nam de handschoen wel op.

Start: de Amer. Ruud had hier een paar weken terug vrij aardig gevangen en je moet ergens beginnen. De eerste aanbeten worden gemist door Ruud en Dimitri (mijn kunstaas wordt keihard genegeerd), maar dan komen toch de eerste vissen aan boord.En nadat Ruud heeft laten zien hoe het moet doet ook Dimitri een duit in het zakje..... alleen het fotomoment is niet helemaal geslaagd.


Als ik eindelijk ook een aanbeet krijg, blijf ik achter met een wapperende onderlijn........ een snoek heeft mijn cannibal shad eraf gebeten.


Na nog een paar vissen en missers verkassen we. Op de nieuwe stek bijt er genoeg vis, maar blijft er niks hangen.... of wacht.... toch eentje: eindelijk kom ik van de hatelijk 0 af door een mini-snoekje te vangen. Even overwegen we om hem te bakken, maar de pan is te klein.


In de strijd gids-gasten sta ik intussen wel dik achter, maar dan krijg ik hulp uit onverwachte hoek.


Het lijkt erop dat Dimitri een dikke vette snoekbaars gehaakt heeft, maar...... het is een platte! Team gasten terug op '0'! En ik verdubbel mijn voorsprong zelfs door nog een kruimelsnoekbaarsje bij te vangen. Maar heel lang duur het allemaal niet, want kort na mijn minivisje halveert Ruud mijn voorsprong met een sterke gedrongen snoek


Dan maar even eten. Dimitri maakt een kunstzinnige opstelling zodat hij mexicano's kan bakken en zijn shad op de #livescope kan volgen. De mexicano's smaken uitstekend en we worden tijdens de lunch ook niet lastig gevallen door allerhande bijtende vissen.


Na de lunch concentreren Ruud en Dimitri zich op het vissen op de #livescope terwijl ik al werpend probeer mijn visjes bij elkaar te scharrelen. We zijn intussen flink het Hollands Diep opgeschoven en we zien regelmatig vis rondzwemmen waarbij er ook veel schijnaanvallen op het kunstaas worden uitgevoerd.Dankzij de brasem eindig ik uiteindelijk qua aantallen maar twee vissen achter beide heren, maar het formaat van wat ik uit het water tover is bedroevend. Wat dat betreft zijn de vissen die van half water komen toch beduidend beter. Ruud vangt ze met de #savagegear real eel.


En Dimitri heeft een turbo twister uit de oude doos opgeduikeld.


#nldelta #luredtackleshop #lurefishingguide #savagegear

63 views0 comments

Recent Posts

See All

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG